domingo, 22 de mayo de 2016

Les classes a Stend videregående skole

La nostra escola sòcia a Bergen té una organització dels cursos i una distribució de l'alumnat molt diferent a la nostra. 

El centre ha estat una escola centrada en el camp, en la ramaderia i l'agricultura des de 1861. Amb tota aquesta tradició darrere l'escola ocupa un immens espai a vora del fiord de Fana a uns 15km del centre de Bergen i està encara unida a aquestes tradicions però oberta a nous camps laborals. Així els prop de 500 alumnes del centre poden formar-se en esports de natura com ara piragüisme, esquí, equitació o també dedicar-se a la cura d'animals petits, gestió de caneres...

Les classes són molt reduïdes amb grups que oscil·len entre 9 i 20 alumnes i amb una distribució flexible que els permet incorporar-se als estudis universitaris en acabar tres anys d'estudis al centre i superar les proves de nivell. Així, un alumne a Stand pot cursar dos anys del cicle de cura d'animals petits i després fer un any més d'estudis formals, una mena de batxillerat, al que temen un poc, per preparar-se a entrar al al món universitari. M'ha semblat molt important que sigui després de fer uns estudis més vocacionals ja que aquests en molts casos els empenyen endavant i els ajuden a enfrontrar-se a l'esforç del batxillerat i la carrera universitària.

Us deixe unes fotos per veure com és l'ambient a Stend: 



El dia 20 van considerar que el temps ja era suficientment bo per deixar les vaques pasturant soltes al camp. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario